Verovatno ne postoji osoba koja stalno ne razmišlja o svojoj finansijskoj situaciji. Većina nas svaki dan provodi trudeći se kako bismo na adekvatan način obezbedili sebe i svoje najmilije. Međutim, nestabilna ekonomska situacija u svetu dovodi do toga da čak i najvrednija i uspešna osoba može da ostane bez sredstava za život.

Foto: Shutterstock

 

Vernici kažu da vam molitva za finansijsko blagostanje može pomoći da se izvučete iz teške situacije. Upravo njoj ljudi pribjegavaju kada se nađu u teškoj situaciji.

Sveštenici savetuju da pre molitve za finansijsko blagostanje dobro razmislite zašto vam je potreban novac. Ne treba da postavljate zahtev višim silama ako su vam finansije same po sebi cilj. Novac ne može da se voli sam po sebi, jer takav stav dovodi do buđenja ličnog interesa, a to se već smatra grehom.

Pre nego što izgovorite molitvu, ne zaboravite da zahvalite Bogu za ono što već imate. Zahvalnost za malo je siguran način da dobijete ono što tražite.

Molitvu Svetom Spiridonu Trimitunskom Čudotvorcu - molitva kod materijalnih teškoća i za rešenje stambenog problema - prenosimo u celosti:

Preblaženi svetitelju Spiridone! Izmoli od milostivog Boga Čovekoljupca, da nas ne osudi po bezakonjima našim, nego da čini sa nama po milosti svojoj. Izmoli nam, slugama Božijim (imena) od Hrista i Boga našega miran i spokojan život, zdravlje duševno i telesno. Izbavi nas od svake bede, duševne i telesne, od svih slabosti i đavolskih kleveta. Pomeni nas na prestolu Svedržitelja i izmoli od Gospoda da nam oprosti sve grehove naše, siguran i miran život da nam podari, i završetak života nepostidan i miran, blaženstva večnog u budućem veku da nas udostoji, da neprestano slavimo i blagodarimo Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Veruje se da je u pitanju jaka molitva koja pomaže u rešavanju problema. Kako se tvrdi, molitvu bi trebalo čitati svaki dan dok se problem ne reši.

Blic Žena