Udruženje prijatelja Maribora (ZPM), koje već 36 godina organizuje letovanje u Poreču, poslalo je vaspitačicu kući i zabranilo joj učešće u organizaciji letovanja i drugim programima. 

Kako se navodi u saopštenju ZPM, vaspitačica je neprimereno reagovala kada je  12-godišnje dete, učenik 6. razreda osnovne škole, prekršilo kućni reda centra.

"Prekršaj je bila dečja vika, za neke prisutne je bila uznemirujuća vika u stambenom prostoru VIRC-a, što su prisutni vaspitači želeli da spreče", napisao je Božidar Rausl, sekretar sindikata. 
Vaspitačica poslata kući, dečak nastavio letovanje
Kako kaže, vaspitačica je reagujući na ponašanje deteta primenila fizičku silu, što je u ZPM Maribor okarakterisano kao krajnje neprimereno i neprihvatljivo, prenosi 24ur. 

U skladu sa sopstvenim Kodeksom etičkih načela vaspitača, vaspitačica je odmah udaljena iz ustanove i poslata kući, a o incidentu su odmah obavešteni roditelji, kao i nadležna policijska stanica u Mariboru, koja će moći da obavi razgovore kada se dete vrati sa letovanja. 
"Mariborska policija primila je prijavu iz koje se jasno vidi da je na području Hrvatske počinjeno krivično delo. Policija prikuplja obavještenja s tim u vezi", saopšteno je iz PU Maribor.

BONUS VIDEO: