Jedna od najdarovitijih srpskih dramskih umetnica Olga Odanović 2022. godine stekla je uslov za penziju, ali još nema nameru da napusti daske koje život znače.

Kako je jednom priliko rekla za "Gloriju", odlazak u penziju u njenom slučaju neće značiti i kraj karijere duge skoro četiri decenije, već će nastaviti da igra u pozorištu i da snima filmove i serije za televiziju.

Foto: ATA images

 

 

- Verovatno ću se penzionisati i osloboditi mesto nekom mlađem glumcu koji će biti ponosan što je u Narodnom pozorištu.

- To ne znači da ću se odreći glume jer je ona, pre svega, moja potreba i moja luka u kojoj se uvek usidrim.

- Nastaviću da igram predstave koje imam u Narodnom pozorištu i trudiću se da dajem maksimum u granicama mojih mogućnosti - ističe glumica, koja je prvakinja Drame nacionalnog teatra poslednjih 15 godina.

Za donošenje ovakve odluke dobila je punu podršku supruga, takođe glumca i profesora glume Dragana Petrovića Peleta, sa kojim je otvoreno razgovarala o tome.

Foto: ATA images

 

 

Kako su mediji ranije preneli, Olga Odanović u zasluženu penziju odlazi u avgustu ove godine.

Glumci, kao i ostali zaposleni u državnom sektoru, od Nove godine dobili su povišicu plate, tako da za prvake pozorišta iznose oko 100.000 dinara.

Penzije se, kako prenosi "Kurir", za dramske umetnike kreću od 50.000 do 70.000 dinara. Na njihovu visinu utiče i to da li su bili u pozorištu ili su radili kao slobodni umetnici.

BONUS VIDEO: