Osamnaestogodišnji mladić zadobio je teške telesne povrede na bazenima "Terme Tuhelj" u neposrednoj blizini Zagreba. Do nesreće je došlo u nedelju, 21. jula, kada je došao do ivice bazena uz vidljivo postavljenu tablu sa natpisom - "Zabranjeno skakanje u bazen" i oznakom dubinom vode od 0,90 metara. Mladić je skočio u plitki deo bazena i glavom udario o dno.

Vozilom Hitne medicinske pomoći osamnaestgodišnjak je prevezen u Opštu bolnicu Zabok gde su mu utvrđene teške telesne povrede, a potom u kliniku za traumatologiju "Sestre milosrdnice" u Zagrebu na dalje lečenje, navodi se u policijskom izveštaju.

Majka tvrdi drugačije

Ipak, majka povređenog mladića tvrdi da da njen sin nije udario u dno bazena, već u mesta za sedenje koja se nalaze unutar bazena.

Kako je rekla za "Zagorje-international.hr", ta sedišta nisu dovoljno dobro vidljiva. Mladić je zaradio posekotinu na glavi u dužini od 30 centimetara i slomljen vratni pršljen koji će morati da operiše. Osim toga što je izrazito ljuta na to što su pomenuti nasloni loše označeni, kaže kako nikoga nije bilo ko bi mogao da joj pomogne, ni spasioca, ni prve pomoći.

Oglasili se rukovodioci bazena

Iz "Termi Tuhel" takođe su se oglasili povodom nesreće.

"Saosećamo se sa porodicom mladića i povređenim ovog nemilog događaja. Moramo da istaknemo kako je reč o nesrećnom slučaju koji se dogodio 21. 7. 2024. u 10:35 časova na bazenima Vodenog planeta gde je mladić skočio na glavu u spoljni rekreacijski bazen te pritom povredio glavu u predelu čela. U trenutku nesreće, na bazenima u smeni imali smo osam spasioca, a u funkciji je bilo i osam bazena. Bezbednost na bazenima kao i adekvatno upravljanje higijenskim uslovima jako nam je važno, te se pridržavamo svih pravilnika i zakona o sanitarno-tehničkim i higijenskim uslovima koji su propisani za bazenska kupališta od strane Ministarstva zdravlja", navode.

(Zagorje Internacional)

BONUS VIDEO: