Porodica ubijenog policajca neutešna je posle strašnog gubitka, a njegova sestra sada je na društvenoj mreži objavila potresan video snimak uz tužan sadržaj.

- Ovo je priča mog života, najteže poglavlje! Događaj koji mi je potpuno promenio život. 18. jula probudila me jevest čija težina lomi kosti i svaki organ u telu. Moj brat, koji je bio pripadnik Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Republike Srbije, napušta radno mesto i vraća se na selo našim roditeljima i zapošljava se u stanici granične policije, u želji za lakšim poslom i manje obaveza - napisala je njegova sestra na društvenoj mreži Instagram ispod video snimka sahrane srpskog policajca, a potom opisala kako je ubijen:

- Prilikom jedne od rutinskih kontrola, begunac iz kosovskog zatvora, kosovski Albanac, pucao je na njega iz pištolja i pogodio ga je sa nekoliko metaka u glavu i grudi. Te iste večeri se poslednji put video sa devojkom, planirali su venčanje za septembar, čemu smo se svi radovali. Moj brat je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ništa ga nije moglo spasiti, njegov ubica je bio spreman da ubije svakoga ko pokuša da ga vrati u zatvor. Moj brat je sahranjen 20. jula uz najveće počasti Republike Srbije. Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi kao i stotine pripadnika žandarmerije i policije.

Ispod ove objave samo su se nizali tužni komentari.

- Draga, baš nam je žao što je do ovog došlo. Ovako nešto nije smelo da se desi... Nikola je bio jedan divan mladi čovek koji je hrabro branio svoju zemlju - piše u jednom od mnogobrojih komentara, kojih ima pre 120.

Podsetimo, 18. jula, te srede sat vremena iza ponoći Faton Hajrizi prilikom kontrole redovnog graničnog punkta u Lipničkom Šoru u Loznici izvadio je pištolj iza leđa i sa nekoliko hitaca ubio Krsmanovića, vatru je otvorio i na drugog policajca. Ubica potom beži u nepoznatom pravcu, a 36 sati kasnije likvidiran je na 12 kilometara od Lipničkog Šora jer je pucao na pripadnike MUP-a.

Foto: Jutjub printskrin/RTV DUKAGJINI

 

Faton Hajrizi, kako je ranije saopštio ministar Ivica Dačić, imao je brojne jatake a neki od njih su uhapšeni. Istog dana slobode je lišen Mithat Hadžić iz Tutina, taksista koji je prevozio Hajrizija od Preševa do Loznice, u Bijeljini uhapšen je narko-diler Zoran Radovanović koji je sa suprugom Ivanom, inače blogerkom organizovao Tutinca da preveze obeglog albanskog teroristu. Kako je ministar Dačić naveo, bračni par angažovao je jedan slovenski državljanin.

(Kurir)

BONUS VIDEO: