Pre nego što su nastupili Marko Perkovića Tompson, Mate Buljić i Dražen Zečić, u Imotskom su održane pripreme Na pripremama su paljene baklje i vijorile su se zastave HOS- a sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni", kao i izvođenje ustaške pesme.

U nekom od okolnih kafića mogla se čuti pesma "Evo zore, evo dana", poznata i kao  "Jure i Boban", koju su prisutni na trgu pesmama dočekali, a za koju takođe kažu da je iz vremena kada su ustaše klale i pravile haos, pišu tamošnji mediji.

Zoran Milovanović je osudio ovakvo ponašanje, a sada su se oglasili i iz menadžmenta Marka Perkovića Tompsona: 

- Dragi prijatelji, želimo se osvrnuti na izjave Zorana Milanovića i pučke tužiteljke Tene Šimonović Einvalter u vezi sa nastupom Marka Perkovića Tompsona u Imotskom, kao i na medije koji pokušavaju da od svakog njegovog nastupa naprave kontroverzu - navodi se i dodaje:

- Na kraju, želimo da naglasimo da nećemo prestati da širimo ljubav prema svojoj domovini, da nećemo prestati da veličamo naša obeležja i pokliče iz Domovinskog rata, kojima su branitelji dali svoje živote boreći se za slobodu od jugokomunističkog terora. Uvek ćemo ih slaviti i na koncertima, sportskim događanjima i svim drugim prilikama - stoji u skandaloznom saopštenju koje očigledno veliča ustaške pokliče.

- Dragi prijatelji, na kraju im želimo poručiti kako nećemo prestati širiti ljubav prema svojoj domovini, nećemo prestati veličati naša obiležja i pokliče iz Domovinskog rata s kojima su branitelji prolili svoju krv za željenom slobodom od jugokomunističkog terora. Veličačemo ćemo ih uvek i svugde i na koncertima, na sportskim terenima i na svim događanjima - izdali su oni skandalozno saopštenje.

(Index.hr)

 

BONUS VIDEO: