Пре него што су наступили Марко Перковића Томпсон, Мате Буљић и Дражен Зечић, у Имотском су одржане припреме На припремама су паљене бакље и вијориле су се заставе ХОС- а са усташким поздравом "За дом спремни", као и извођење усташке песме.

У неком од околних кафића могла се чути песма "Ево зоре, ево дана", позната и као  "Јуре и Бобан", коју су присутни на тргу песмама дочекали, а за коју такође кажу да је из времена када су усташе клале и правиле хаос, пишу тамошњи медији.

Зоран Миловановић је осудио овакво понашање, а сада су се огласили и из менаџмента Марка Перковића Томпсона: 

- Драги пријатељи, желимо се осврнути на изјаве Зорана Милановића и пучке тужитељке Тене Шимоновић Еинвалтер у вези са наступом Марка Перковића Томпсона у Имотском, као и на медије који покушавају да од сваког његовог наступа направе контроверзу - наводи се и додаје:

- На крају, желимо да нагласимо да нећемо престати да ширимо љубав према својој домовини, да нећемо престати да величамо наша обележја и покличе из Домовинског рата, којима су бранитељи дали своје животе борећи се за слободу од југокомунистичког терора. Увек ћемо их славити и на концертима, спортским догађањима и свим другим приликама - стоји у скандалозном саопштењу које очигледно велича усташке покличе.

- Драги пријатељи, на крају им желимо поручити како нећемо престати ширити љубав према својој домовини, нећемо престати величати наша обилежја и покличе из Домовинског рата с којима су бранитељи пролили своју крв за жељеном слободом од југокомунистичког терора. Величачемо ћемо их увек и свугде и на концертима, на спортским теренима и на свим догађањима - издали су они скандалозно саопштење.

(Индеx.хр)

 

БОНУС ВИДЕО: