U srednjoj školi u Sanskom mostu u Bosni i Hercegovini domar Mehemed Vukalić ubio je tri osobe nakon čega je pokušao da izvrši samoubistvo, a otkriveno je da je bilo dece u školi u trenutku masakra, prenose "Nezavisne". Ubijeni su direktor škole Nijaz Halilović, profesorka engleskog jezika Gordana Midžan i sekretarica škole Nisveta Kljunić, a otkriveno je da su deca bila u školi za vreme masakra.

Zločin u Sanskom mostu počinjen je automatskom puškom, a kriminalistička obrada utvrdiće motiv događaja. Amel Kozlica, direktor uprave policije Unsko-sanskog kantona, rekao je u obraćanju medijima da je bilo dece u školi zbog popravnih ispita koji su bili u toku.

"Svi smo u šoku, neverici da je ovako nešto moglo da se dogodi u Sanskom Mostu, koji je mirna sredina. Ali, građani ne treba da budu uznemireni, ovo je jedan izolovan slučaj koji se završio tragično. Policija drži sve pod kontrolom, nemojte biti u strahu. Uradićemo sve da se ovo nikada više ne bi dogodilo", izjavio je Adnad Habibija, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Foto: Tanjug/AP/EPA/Profimedia

 

Denis Osmanagić, ministar obrazovanja, kulture, nauke i sporta Unsko-sanskog kantona, rekao je da je ova tragedija pogodila sve ljude. Ministarstvo će pružiti podršku svim porodicama, a u četvrtak 22. avgusta biće poznato da li će se odložiti početak školske godine.

BONUS VIDEO: