У средњој школи у Санском мосту у Босни и Херцеговини домар Мехемед Вукалић убио је три особе након чега је покушао да изврши самоубиство, а откривено је да је било деце у школи у тренутку масакра, преносе "Независне". Убијени су директор школе Нијаз Халиловић, професорка енглеског језика Гордана Миџан и секретарица школе Нисвета Кљунић, а откривено је да су деца била у школи за време масакра.

Злочин у Санском мосту почињен је аутоматском пушком, а криминалистичка обрада утврдиће мотив догађаја. Амел Козлица, директор управе полиције Унско-санског кантона, рекао је у обраћању медијима да је било деце у школи због поправних испита који су били у току.

"Сви смо у шоку, неверици да је овако нешто могло да се догоди у Санском Мосту, који је мирна средина. Али, грађани не треба да буду узнемирени, ово је један изолован случај који се завршио трагично. Полиција држи све под контролом, немојте бити у страху. Урадићемо све да се ово никада више не би догодило", изјавио је Аднад Хабибија, министар унутрашњих послова Унско-санског кантона.

Фото: Танјуг/АП/ЕПА/Профимедиа

 

Денис Османагић, министар образовања, културе, науке и спорта Унско-санског кантона, рекао је да је ова трагедија погодила све људе. Министарство ће пружити подршку свим породицама, а у четвртак 22. августа биће познато да ли ће се одложити почетак школске године.

БОНУС ВИДЕО: