Tužioci su zatražili juče od istražnog sudije da odobri da se glumac nađe pred sudom zbog navodnog seksualnog zlostavljanja koleginice.

Foto: Profimedia

 

Francuski tužioci zatražili su juče od istražnog sudije da odobri da se filmska legenda Žerar Depardje ponovo nađe pred sudom zbog navodnog silovanja glumice. Depardje (75) je pod istragom od 2020. nakon što je glumica Šarlot Arno (28) rekla da ju je silovao i napao u dva navrata 2018. godine u njegovom domu u Parizu.

Prvobitno je istraga odbačena 2019. godine, ali se Arno zalagala za ponovno otvaranje slučaja, pa je Depardje optužen u decembru 2020. Nakon detaljne istrage o optužbama za silovanje i seksualni napad, sada će istražni sudija odlučiti hoće li se suočiti s njima. 

Advokatica glumice Šarlot Arno je rekla da je ovaj potez "rezultat duge istrage koja je uspela da prikupi dokaze koji potvrđuju reči njene klijentkinje" i dodala da je to bio "veliki korak napred ispunjen nadom" za Arno, koja sada ima 28 godina. Sama glumica je na mreži Iks napisala da joj je "izuzetno laknulo i da je dirnula vest" da je zatraženo suđenje.

- Ovo mi daje nadu za ono što sledi, iako sam izuzetno oprezna pre odluke suda - dodala je glumica.

Foto: Profimedia

 

Podsećamo, Žerar Depardje, legenda francuske kinematografije, negirao je niz optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje poslednjih godina.

- Nikada, ali nikad, nisam zlostavljao ženu - napisao je u pismu objavljenom u dnevniku Le Figaro prošlog oktobra u vezi s optužbama Arno.

- Žena je došla u moj dom... ušla je u spavaću sobu svojom voljom. Danas kaže da je silovana - napisao je Depardje.

Inače, glumac se u oktobru suočava sa suđenjem za navodne seksualne napade na dve žene tokom snimanja filma 2021. godine.

U januaru je bivša pomoćnica produkcije podnela kaznenu prijavu protiv Depardjea zbog navodnih seksualnih napada tokom snimanja 2014. godine. Međutim, zbog zastarelosti slučaja istraga je zatvorena, zajedno sa tužbom glumice Helene Daras za navodni seksualni napad 2007. godine.

Republika