Muškarac arapskog izgleda, koji je nožem izbo nekoliko posetilaca festivala, uspeo je da pobegne i potraga za njim traje već skoro 10 sati.

Bild navodi da je napao posetioce neposredno ispred pozornice i da su ubijeni žena i dvojica muškaraca.

- Nasumično je ubadao ljude nožem. Velik broj ljudi traga za napadačem - rekao je inspektor Saša Kresta iz policije Vupertala.

Gradski festival je otkazan dok je policijski helikopter tokom noći kružio iznad ograđenog područja. Raskrsnice su zatvorene i stanovnici su zamoljeni da ostanu u svojim domovima i izbegavaju centar grada.

Foto: Tanjug/AP

 

- Moje misli su sa porodicama žrtava i povređenih. Sve što sada možemo da učinimo jeste da se molimo da teško povređeni prežive - rekao je nemački ministar unutrašnjih poslova Herbert Reul koji je tokom noći došao na mesto napada.

 

 

Gradonačelnik Tim Kurcbah je rekao da je ceo grad u šoku.

- Hjeli smo da svi zajedno proslavimo godišnjicu grada, a sada moramo da žalimo za poginulima i povređenima. Srce mi se slama što je došlo do napada na naš grad. Suze su mi u očima kad se setim onih koje smo izgubili. Molim se za sve koji se još bore za život - rekao je Kurcbah.

Za sada nije poznato ni da li je napadač pobegao pešice ili nekim vozilom.

Foto: Tanjug/AP

 

Policija takođe moli sve posetioce koji su snimali festival u večernjim satima da fotografije i snimke podele sa istražiteljima.

(Bild)

BONUS VIDEO: