Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u akciji pojačane kontrole tokom vikenda, isključili su iz saobraćaja 26 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih su dvojica učinila prekršaj nasilnička vožnja, jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i jednog bez vozačke dozvole.

Policija je zadržala tridesettrogodišnjeg vozača "audija" koji je u Kragujevcu vozio sa 4,16 promila alkohola u organizmu, a u Aranđelovcu četrdesetsedmogodišnjeg vozača "reno lagune" sa 2,64 promila alkohola.

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja i tridesetdevetogodišnjeg vozača motocikla koji je vozio bez vozačke dozvole, koja mu je prethodno oduzeta zbog izrečenih kaznenih poena. Ovaj vozač je u prethodne dve godine bio pravosnažno osuđen, pa mu je oduzet motocikl u skladu sa merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Protiv svih vozača koji su učinili saobraćajne prekršaje biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

U cilju unapređenja bezbednosti, policija će i u narednom periodu pojačano kontrolisati saobraćaj sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način čuvaju svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju - navode iz MUP.

(Kurir)

BONUS VIDEO: