Najveća koncertna, kongresna, pozorišna i bioskopska sala u ovom delu Evrope - čuvena Plava dvorana u Sava centru na Novom Beogradu, svečano je danas otvorila vrata.

Obnovom ove hale, koja je zadržala svoj identitet i plavi duh, završena je trogodišnja rekonstrukcija jednog od najznačajnijih poslovnih i kulturnih centara koji će i sada, baš kao i u vreme kada je bio otvoren pre 47 godina, biti ispred svog vremena.

Umesto dosadašnjih 3.672 sedišta, nova sala, koja je bila mesto održavanja Festa, Bemusa, Bitefa... i najvećih kulturnih i kongresnih događaja, sada ima 4.050 plavih fotelja, uključujući VIP lože.

Obnova Plave dvorane nije samo vizuelno unapređenje, već predstavlja veliki tehnološki iskorak. Novi sistemi osvetljenja i akustike, ugrađeni su u saradnji sa vodećim svetskim kompanijama, pružaju jedinstveno audio-vizuelno iskustvo, čineći Sava centar jednim od najmodernijih kongresnih prostora u regionu.

- Rekonstrukcijom smo dobili i najveću bioskopsku dvoranu u ovom delu Evrope, opremljenu najmodernijim 3D platnom u regionu. Oko dvorane su kreirani novi prostori poput Amfiteatar sale i Atrijuma, zimske bašte sa zelenim zidovima i skoro 5.000 biljaka. Sava centar je sada pametna zgrada, koja ne samo da efikasno troši energiju, već je i proizvodi - dodala je Angelina Nekić,  potpredsednica "Delta Holding" i generalni direktor "Delta Real Estate".