DŽejla Ramović trebala je da održi koncert u Omišu u Hrvatskoj 31. avgusta, međutim, nastup je otkazan svega pet minuta pre početka.

Koncert je trebao da se održi u lokalnom kafiću, gde su ulaznice bile u cenama od 20 evra.

Pre nego što je DŽejlin nastup započeo, policija je obavila redovnu kontrolu i otkrila da vlasnik kafića nije imao potrebne dozvole za organizaciju koncerta.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Kao rezultat toga, događaj je morao da bude otkazan. Odluka policije je obavestila sve prisutne i posetioce da se koncert neće održati.

- Policijski službenici su, na osnovu javne rasprave da će biti održan koncert stranog državljanina za kojeg se sumnja da nema prethodnu dozvolu za rad ili potvrdu o radu, obavili potrebne razgovore sa odgovornim licem i obavestili organizatora o postupku da je potrebno da se traži potrebno odobrenje i potvrda o prijavi rada kada se državljani trećih zemalja angažuju na rad i da ga obavesti o pravnim posledicama ukoliko blagovremeno ne pribavi potrebne dozvole. Dakle, u konkretnom slučaju policijski službenici su poduzeli potrebne mere i radnje kako bi se sprečilo kršenje zakona, te nije bilo potrebe za poduzimanjem daljnjih mera i radnji iz nadležnosti policije, objašnjavaju iz splitske policije za "Dalmacija Danas".

BONUS VIDEO: