Prizor koji tera suze na oči na groblju u Orlovači. Najbliži nastradalog Luke u suzama ispratili su ga na večni počinak uz trubače i pesmu "Nedelja".

Pojedini, obučeni u crne majice na kojima je pisao datum rođenja i datum smrti Luke Vuksanovića, ali i poruka "Teram fazon".

Nema osobe koja nije pustila suzu tokom sahrane stradalog mladića.

Da podsetimo, nesreća se dogodila 26. avgusta u večernjim časovima na putu Beograd-Mladenovac kod skretanja za Sopot. Mladić je u trenutku nesreće bio sam u automobilu. Sumnja se da je nesreću prouzrokovala neprilagođena brzina. Vuksanovićevo telo je osam dana kasnije nađeno u žbunju koji se nalazi na svega stotinak metara od mesta nesreće.

Kako je tačno došlo do nesreće i kako je Luka Vuksanović koji je iza sebe ostavio malog sina završio u jarku, kao i da li je moguće da niko od porodice koji su od prvog dana bili uključeni u potragu nije naišao na njegovo telo, pitanja su koja su za sada ostala bez odgovora.

Foto: Društvene mreže

 

Telo Beograđanina pronađeno je u ponedeljak 2. septembra, kada je porodica odlučila da organizuje potragu u koju je bio uključen veći broj ljudi, pored porodice i Lukinih prijatelja. Nedugo nakon što je otpočela potraga, njegovo telo pronašao je jedan pripadnik policije, nakon čega je poslato na obdukciju.

Porodica objavila potresnu čitulju

Neutešna porodica tim povodom objavila je potresnu čitulju u današnjem izdanju "Večernjih novosti".

"Luka, s neizmernom tugom u srcu opraštamo se od tebe", stoji u čitulji koju su potpisali majka, brat i sestra sa porodicom.

Foto: Novosti

 

Tri scenarija smrti Luke Vuksanovića

Postoje tri scenarija koja istraga treba da otkrije i razjasni.

Prvi je da je Luka ispao iz automobila nakon silovitog udarca i na mestu ostao mrtav, potom da postoji mogućnost da je mladić bio živ posle udarca u bankinu, a onda izašao iz automobila potpuno dezorijentisan. Pokušavajući da nađe pomoć, našao se u šumi i od zadobijenih povreda, ostao da leži tu. Treća solucija je ona na koju porodica sumnja, a koju želi i da odstrani istraga, a to je da je Luku neko dok je tumarao udario automobilom i samo pomerio telo i tu ga ostavio.

Snimci nadzornih kamera utvrdiće kako je Luka napustio automobil i otišao 100 metara od mesta nesreće, ali i dalje ostaje misterija kako je uspeo da se pomeri na toliku udaljenost ako je bio u stanju šoka ili povređen od sile udarca.

(Blic)

BONUS VIDEO: