Pevačica Nada Obrić nedavno je otvorila dušu i progovorila o karijeri i novcu, ali i zdravstvenim problemima.

Posle četiri operacije karcinoma, od kojih je prvu imala 1999. godine, do poslednje u junu 2020. godine, bliske susrete sa ovim ozbiljnim zdravstvenim problemom Nada Obrić opisuje kao borbu u ringu.

Pevačica je nedavno istakla da je sada dobro i da je sebi obezbedila grobno mesto.

- Naravno da jesam, i naravno da imam obezbeđeno grobno mesto. Znam gde ću da odem i zato se ne sekiram. Grobno mesto je u Beogradu, na Bežanijskoj kosi s mojim mužem sa kojim imam decu, rekla je Nada za i dodala:

- Kad sam rekla da znam gde ću da odem i da se ne sekiram je baš zato što sam jednom otplovila tamo gde ću da odem i kada sam došla sebi i videla koliko je meni tamo bilo lepo, bila sam pretužna što sam se vratila. Hoću da idem ponovo. Tako da znam da je meni Bog obezbedio to lepo mesto.

Foto: ATA images

 

 

Kolika je penzija Nade Obrić?

- Ja sam dobitnik svih mogućih postojećih nagrada, u statusu sam istaknutog umetnika, dobila sam i nagradu za životno delo, pre dva dana i nacionalno priznanje, a da ne govorim o ostalim nagradama. Ja nemam nacionalnu penziju, imam priznanje, ali ne i penziju. Jedno vreme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju. Od svih priznanja imam ličnu satisfakciju, rekla je Nada i otkrila kolika joj je penzija.

- Negde ja krivim same nas zato što nemamo nacionalnu penziju. Četrnaest godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evra, a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16 hiljada. Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu, rekla je pevačica nedavno za domaće medije.

(Blic)

BONUS VIDEO: