Muzičar Nele Karajlić na javnu scenu zakoračio je pre više od četiri decenije.

Nele je obišao svet sa bendovima "Zabranjeno pušenje" i "No Smoking Orchestra". Osim što je sarađivao sa Emirom Kusturicom, Nele se intenzivno družio sa čuvenim rediteljem, koga poznaje još iz rodnog grada.

- “No Smoking Orchestra” bio je moja najveća ljubav i najveća kreacija. To je koncept u kome sam se do sada najviše ispoljio, dao najbolji deo sebe, i kao osnivač, i kao autor i izvođač. Taj deo mog života i dalje smatram najuzbudljivijim i najzanimljivijim.

Foto: Dragan Milovanović

 

 

- To je bio period u kome smo, svi zajedno, i Emir, i bend, i ja, uspeli da našu muziku nametnemo celom svetu i da je oni prihvate s bezrezervnim oduševljenjem - rekao je Nele u jednom intervjuu.

Kad i zbog čega su on i Emir Kusturica prestali da razgovaraju nijedan od njih dvojice nikada nije detaljno obrazložio. Tek pre nekoliko godina proneo se glas da su ne samo okončali saradnju, već i prijateljstvo.

- Razišli su nam se putevi, što je i normalno. Čovek je negde zajedno, a negde skrene levo ili desno - priznao je Nele, gostujući u emisiji Snežane Dakić na televiziji "Hype".

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

 

- Ne čujemo se i ne viđamo se. Svako ima neku svoju, kako bih je nazvao, sudbinu - zaključio je legendarni muzičar.

Muzičar Neke Karajlić gostovao je i u emisiji "Besna lista" kompanije Novosti, a zanimljiv intervju u kojem je odgovarao na mnoga pitanja iz njegovog privatnog života, ali i birao najbolji alternativni bend možete pogledati u videu ispod ili na našem Jutjub kanalu: