Natalija Vođanova, Ana Kurnjikova, Irina Šajk, Marija Šarapova, ili pak diva zlatnog doba Holivuda Natali Vud, čiji su roditelji bili ruski emigranti, tek su neke od najpoznatijih i najlepših, a sve su različite.

Za razliku od pomenutih manekenki, teniserki i glumica koje su stekle svetsku slavu, one zvanične lepotice – ruske misice, nisu baš uvek imale sreće, pogotovo devedesetih godina prošlog veka. Tokom te kobne decenije dve su ubijene, jedna je postala zavisnica, druga devojka plaćenog ubice...

Najkobnija je, reklo bi se, bila 1996. godina, kada su živote na užasan način izgubile finalistkinja izbora za mis Svetlana Kotova, i pobednica Aleksandra Petrova. Kao da ih je pratilo neko prokletstvo.

Aleksandra je imala samo 16 godina kada je ponela titulu najlepše Ruskinje. Rođena je 1980. u malom gradu Čeboksari u pokrajini Čuvašskaja. Od malih nogu poznata po lepoti, učestvovala je na brojnim tamičenjima lepote, dok 1996. nije stigla do nacionalnog izbora za mis.

Manekenska visina od 180 centimetara, plave oči, smeđa kosa, osmeh koji osvaja... Ne samo da je predstavljala Rusiju na svetskom izboru, već joj je renomirana modna agencija "Ford" odmah ponudila ugovor.

 

 

Ipak, odbila je, jer nije mogla da pristane na uslov da previše smrša.

Da li bi ostvarila uspeh u svetu modelinga ili bi izabrala neku sasvim drugu profesiju, nikad nećemo saznati. Snovi Aleksandre Petrove zauvek su prekinuti dva dana pre njenog 20. rođendana.

Kako to često biva, lepa mlada devojka zaljubila se u opasnog i starijeg momka, što je nekadašnju mis Rusije koštalo života. U rodnom gradu upoznala je Konstantina Čuvilina, lokalnog moćnika, koji je tada imao 35 godina.

 

 

Iza slike uspešnog biznismena zapravo se krio mafijaški bos.

Čuvilin je bio glavna meta ubice koji ga je sačekao na stepeništu ispred stana u Čeboksariju. U napadu je ubijen i njegov prijatelj Radik Ahmetov, koji takođe nije imao vremena da pruži otpor. Nažalost, nastradala je i Aleksandra.

Posle surove likvidacije pojavile su se razne teorije. Prema jednoj, Petrovu je zalutali metak pogodio u glavu, dok druga kaže da se slučajno zatekla tu, a ubica nije želeo svedoke. Bila je kolateralna šteta, zaključio je autor teksta "Rekvijem za ubijenu lepotu" posle zločina koji je potresao i Rusiju i ceo svet.

Više njenih fotografija možete videti OVDE.

BONUS VIDEO:

(Blic žena)