Proslavljena glumica preminula je 20. septembar u 72. godini u Beogradu.

Porodica je primala saučešće u kapeli, a prijatelji, rodbina, kolege i poštovaoci su ostavljali vence sa dirljivim porukama.

Veliki broj ljudi okupio se na Novom groblju kako bi uputio poslednji pozdrav Radmili.

Glumica Gorica Popović je došla da se oprosti od drage koleginice, a po izlasku iz kapele zajecala je na sav glas, te joj je utehu odmah pružio glumac Svetozar Cvetković. U toku opela glumici se slošilo, te je odmah morala da sedne, a okružile su je kolege.

Foto: N.Skenderija

 

Potresan govor Gorice Popović

Gorica Popović je potom pronašla snage da nad kovčegom koleginice održi emotivan govor.

- Rado, Rado... Teško mi je što se ovde opraštam od tebe posle toliko godina druženja i ljubavi. Naš poslednji razgovor je bio pun vere da ćeš izaći iz ove borbe kao pobednik. Pričale smo o nacionalnoj penziji, kako si se radovala što ćeš ponovo snimati, koliko si ponosna i srećna zbog svoje ćerke Bojane... Bila si moja porodica, počivaj u miru draga moja. Slava ti - poručila je Gorica Popović.

Foto: N. Skenderija

 

Podsetimo, prethodno u toku dana održana je komemoracija u Narodnom pozorištu, a okupio se veliki broj kolega, prijatelja i rodbine.

Na komemoraciji su govorili ministar kulture Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, kao i glumac Svetislav Bule Goncić.

Foto: N. Skenderija

 

Cenjena dramska umetnica počivaće u Aleji zaslužnih građana, a njeno ime će stajati uz velikane poput Kornelija Kovača, Jagoša Markovića, Branke Veselinović, dok su u grobnom mestu pored i višemedijski umetnik Vladan Radovanović, umetnica Nada Knežević i drugi.

BONUS VIDEO