Ova neobična optička iluzija može da vam pomogne da otkrijete da li ste skloni kreativnom razmišljanju ili više naginjete logici.

Crno-bela slika koju je podelio popularni TikTok nalog ‘Its Me Fuzz’, poznat po svojim optičkim iluzijama i mozgalicama, otkriva zanimljive informacije o tome jeste li "desnomozgaš" ili ‘levomozgaš".

Ova tumačenja mogu da budu zabavan način da bolje upoznate sebe, piše Miror.

Foto: TikTok printskrin/itsme.fuzz

 

Pogledajmo kako funkcioniraju!

Što prvo primećujete na slici?

Ako ste prvo videli ženu, to znači da vam je desna strana mozga dominantnija. To sugeriše da ste kreativniji i umetnički nadareni. Prema rečima TikTokera, takođe ste vešti u izražavanju svojih misli i osećanja.

No, ako ste prvo uočili muškarca koji svira saksofon, onda je vaša logička strana, levi deo mozga, razvijenija, što vas čini sklonijima analitičkom razmišljanju.

Hiljade ljudi podelilo je svoje utiske o ovoj iluziji u komentarima, a mnogi su zaključili da je ‘neverovatno precizna’. Jedan korisnik je komentarisao: ‘Ovo je tačno!’. Ipak, neki su imali drugačije mišljenje. Jedan korisnik je primetio: ‘Ništa od ovoga nije tačno za mene’, dok su drugi rekli da su videli obe slike istovremeno, pa nisu mogli da se odluče za jedno značenje.

BONUS VIDEO: