Следеће недеље, тачније 3. марта  почиње Васкршњи пост који је уједно и најдужи у православљу. Трајаће све до 19. априла. У претходних неколико недеља верници су се припремали за овај пост, а сада је време да домаћице открију посне рецепте. Можда звучи невероватно, али постоји подварак са рибом! Овај рецепт ће вас опчинити због необичног споја укуса и зачина. Врло лако и брзо се спрема, а један је од најздравијих. 

Потребно је: 

  • 1 главица киселог купуса
  • 1 главица црног лука
  • 4-5 ловорова листа
  • бибер
  • уље
  • 500 г лососа (може и димљени шаран или скуша)

За маринаду:

  • 70 мл уља
  • ситно исецкан рузмарин
  • 3 чена ситно исецканог белог лука
  • ½ кашичице сувог зачина
  • ¼ кашичице зачинске паприке

Припрема:

Потребно је да загрејте рерну на 200 степени. После тога исецкајте црни лук на ситно, па га продинсајте на загрејаном уљу. Купус такође исецкајте на ситне тракице, додајте луку када добије златно жуту боју. Додајте зачине, бибер, ловор, со. Онда продинстајте на умереној температури уз додавање топле воде, око пола сата. Када завршите са динсањем, пребацитекупус у керамичку посуду па преко распоредите рибу претходно провучену кроз маринаду. Маринаду која је остала прелијте преко рибе. Ово јело је потребно пећи око пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Мињина Кухињица

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: