Кромпир је одличан за црева, односно регулише пробаву, садржи витамине Ц и Б6, калијум. Препоручује се људима који морају избегавати глутен. За ову лагану крем чорбу потребно је мало времена да се направи, а ви ћете бити одушевљени укусом. 

Састојци:

  • 500 г младог кромпира
  • 2 л воде
  • 180 мл киселе павлаке
  • 1 коцка за супу од поврћа
  • сецкани першун (можете рузмарин или ловор такође)
  • уље
  • со

Начин припреме:

За почетак,  ољуштите кромпир, исеците на четвртине и ставите у шерпу са водом. Додајте коцку за супу, зачине по укусу. Кувајте на тихој ватри док кромпир не омекша. Додајте павлаку и кувајте 10 минута. Штапним миксером уситните кромпир. Додајте мало сецканог першуна.

Фото: Shutterstock

 

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: