Кромпир је одличан за црева, односно регулише пробаву, садржи витамине Ц и Б6, калијум. Препоручује се људима који морају избегавати глутен. За ову лагану крем чорбу потребно је мало времена да се направи, а ви ћете бити одушевљени укусом.
Састојци:
- 500 г младог кромпира
- 2 л воде
- 180 мл киселе павлаке
- 1 коцка за супу од поврћа
- сецкани першун (можете рузмарин или ловор такође)
- уље
- со
Начин припреме:
За почетак, ољуштите кромпир, исеците на четвртине и ставите у шерпу са водом. Додајте коцку за супу, зачине по укусу. Кувајте на тихој ватри док кромпир не омекша. Додајте павлаку и кувајте 10 минута. Штапним миксером уситните кромпир. Додајте мало сецканог першуна.
Фото: Shutterstock
Прочитајте још
(Трпеза)