Krompir je odličan za creva, odnosno reguliše probavu, sadrži vitamine C i B6, kalijum. Preporučuje se ljudima koji moraju izbegavati gluten. Za ovu laganu krem čorbu potrebno je malo vremena da se napravi, a vi ćete biti oduševljeni ukusom.
Sastojci:
- 500 g mladog krompira
- 2 l vode
- 180 ml kisele pavlake
- 1 kocka za supu od povrća
- seckani peršun (možete ruzmarin ili lovor takođe)
- ulje
- so
Način pripreme:
Za početak, oljuštite krompir, isecite na četvrtine i stavite u šerpu sa vodom. Dodajte kocku za supu, začine po ukusu. Kuvajte na tihoj vatri dok krompir ne omekša. Dodajte pavlaku i kuvajte 10 minuta. Štapnim mikserom usitnite krompir. Dodajte malo seckanog peršuna.
Foto: Shutterstock
Pročitajte još
(Trpeza)