Krompir je odličan za creva, odnosno reguliše probavu, sadrži vitamine C i B6, kalijum. Preporučuje se ljudima koji moraju izbegavati gluten. Za ovu laganu krem čorbu potrebno je malo vremena da se napravi, a vi ćete biti oduševljeni ukusom. 

Sastojci:

  • 500 g mladog krompira
  • 2 l vode
  • 180 ml kisele pavlake
  • 1 kocka za supu od povrća
  • seckani peršun (možete ruzmarin ili lovor takođe)
  • ulje
  • so

Način pripreme:

Za početak,  oljuštite krompir, isecite na četvrtine i stavite u šerpu sa vodom. Dodajte kocku za supu, začine po ukusu. Kuvajte na tihoj vatri dok krompir ne omekša. Dodajte pavlaku i kuvajte 10 minuta. Štapnim mikserom usitnite krompir. Dodajte malo seckanog peršuna.

Foto: Shutterstock

 

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: