Многи их спремају у слатким и сланим варијантаа, а кифлице са чварцима су нешто посебно, просто ћете их обожавати.
- 20 г свежег квасца
- 2 кашике шећера
- 4 дл млека
- 3 дл неутралне павлаке (павлака за кување)
- 1 кашика соли
- 1 кашика масти
- 1 кг белог брашна, тип 400
За премазивање теста:
- 300 г чварака
- 100 г масти
- 1/2 кашичице млевеног бибера
Припрема:
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Domaći Recepti
Рерну загрејте на 200 степени. Квасац размутите са шећером у мало млека. Пустите да се квасац активира. Додајте брашно, па додајте со и све лепо сједините. Направите удубљење, додајте квасац и преостале састојке. Пустите да тесто нарасте. Чварке самељите. У једној посуди сједините чварке, маст и бибер.На побрашњеној радној површини раваљајте тесто на око 5 мм дебљине, па га премажите смесом од чварака и преклопите. Одвојите са стране 3 кашике чварака, па понављајте поступак док не утрошите сав материјал. Оставите тесто 10 ак минута да одмори. Онда га развијте у правоугаоик, премажите смесом од масти чварака и сеците на троуглове. Увијте кифлице, па их премажите умућеним јајетом, поспите семенкама и морском сољу. Пустите да одморе 15 до 20 минута. Пеците док не порумене, у рерни загрејаној на 200 степени.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Domaći Recepti
(Трпеза)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО: