Садрже око седам грама протеина и ако их не спремате са пуно масноће, могу бити здрав оброк. Због тога је врло важно како их припремате јер промена уља може учинити јаја много здравијим.

Фото: Схуттерстоцк

 

 

Сунцокретово уље замените маслиновим и тиме ћете, осим есенцијалних антиоксиданата који су нам потребни, а који се боре против слободних радикала у организму, осигурати и много здравији оброк.

Истраживања су показала да припрема јела на биљном уљу није најздравији избор јер та уља загревањем испуштају штетне састојке, алдехиде. Иако је и маслиново уље биљно, његовим загревањем се испушта мање алдехида. Оно се и брже загрева, па се и јаја брже спремају чиме задржавају пуноћу укуса.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: