Лекари у јело увек додају ова 2 зачина – за здравље су право благо и треба их увек имати у кући!

Фото: Профимедиа

 

 

Доктори Паула Дејдон, Џоана Вејн и Гретен Сан Мигел открили су за магазин СхеФиндс два суперзачина који би требало да се налазе у свакој кухињи. Ови зачини не само да додају укус вашим јелима, већ су и изузетно корисни за ваше здравље, преноси нова.рс.

Зачин број један је ђумбир! Осим што има препознатљиву арому, са својим антиинфламаторним својствима, ђумбир није само укусан додатак јелима, већ је и моћно оружје против упалних процеса и старења организма.

Зачин на месту број два је куркума. Куркума има моћна антиинфламаторна својства захвљајући активном једињењу, куркумину, који је опсежно проучаван због своје способности да мења инфламаторне путеве у телу. Дакле, не заборавите да додате куркуму у свако јело како бисте побољшали своје здравље и освежили укус својих оброка.

Ови зачини не само да су сјајни за укус, већ доносе и бројне користи за ваше здравље. Не заборавите да их додате у своју кухињу већ данас и освежите свој јеловник!