Овако спремљено јело је лагано и сочно. Спрема се веома лако и брзо.
Потребни састојци:
- 8 црвених паприка
- 500 г млевеног меса (по избору)
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 јаја
- 200 мл павлаке за кување
- 100 г качкаваља
- со
- бибер
- црвена паприка
- уље за пржење
Припрема:
Испеците паприке у рерни док не омекшају, па их ољуштите и очистите од семена. Исецкајте паприке на траке. Исецкајте црни и бели лук ситно и пропржите их на уљу док не омекшају. Додајте млевено месо, со, бибер и црвену паприку, па пропржите док месо не буде кувано. У ватросталну посуду поређајте слој паприка, слој меса, па поновите док не потрошите све састојке. У чинији умутите јаја с павлаком за кување и прелијте преко мусаке. Нарендајте качкаваљ преко. Пеците мусаку у рерни загрејаној на 200 степени око 40-45 минута док не порумени.
Фото: Профимедиа