Овако спремљено јело је лагано и сочно. Спрема се веома лако и брзо. 

Потребни састојци: 

  • 8 црвених паприка
  • 500 г млевеног меса (по избору)
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 јаја
  • 200 мл павлаке за кување
  • 100 г качкаваља
  • со
  • бибер
  • црвена паприка
  • уље за пржење

Припрема:

Испеците паприке у рерни док не омекшају, па их ољуштите и очистите од семена. Исецкајте паприке на траке. Исецкајте црни и бели лук ситно и пропржите их на уљу док не омекшају. Додајте млевено месо, со, бибер и црвену паприку, па пропржите док месо не буде кувано. У ватросталну посуду поређајте слој паприка, слој меса, па поновите док не потрошите све састојке. У чинији умутите јаја с павлаком за кување и прелијте преко мусаке. Нарендајте качкаваљ преко. Пеците мусаку у рерни загрејаној на 200 степени око 40-45 минута док не порумени.

Фото: Профимедиа

 

 

БОНУС ВИДЕО: