Пасуљ на француски начин обично подсећа на "Цассоулет", традиционално француско јело са пасуљем и месом које се споро кува да би се развили богати укуси. Ево једног поједностављеног рецепта који ће домаћице обожавати. 

Састојци:

  • 2 главице лука
  • 6 свежих кобасица
  • 200г сланине
  • 2 стабљике целера
  • 2 чена белог лука
  • кашика димљене паприке
  • мајчина душица
  • 200 мл белог вина
  • 400 г пелата
  • 300 мл пилећег или повртног темељца
  • конзерва црвеног пасуља
  • конзерва белог пасуља
  • кашика шећера
  • кашика винског сирћета

Припрема:

Сланину, лук и целер ситно насецкајте, бели лук згњечите. На загрејаном уљу пропржите кобасице са сваке стране и одложите на тањир.

У тигањ ставите сланину, лук и целер, па их пржите на средњој ватри 8-10 минута, док лук не постане прозиран, а сланина хрскава.

Умешајте бели лук, паприку и мајчину душицу и пржите три минута, па сипајте вино и мешајте док око 5-10 минута.

Пребаците све у лонац, додајте пелат, обе врсте пасуља, шећер и сирће. Мешајте док се не сједини и оставите да проври. Додајте кобасице, поклопите и кувајте на лаганој ватри око два сата, према потреби додајући још темељца или воде.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО-