Пасуљ на француски начин обично подсећа на "Цассоулет", традиционално француско јело са пасуљем и месом које се споро кува да би се развили богати укуси. Ево једног поједностављеног рецепта који ће домаћице обожавати.
Састојци:
- 2 главице лука
- 6 свежих кобасица
- 200г сланине
- 2 стабљике целера
- 2 чена белог лука
- кашика димљене паприке
- мајчина душица
- 200 мл белог вина
- 400 г пелата
- 300 мл пилећег или повртног темељца
- конзерва црвеног пасуља
- конзерва белог пасуља
- кашика шећера
- кашика винског сирћета
Припрема:
Сланину, лук и целер ситно насецкајте, бели лук згњечите. На загрејаном уљу пропржите кобасице са сваке стране и одложите на тањир.
У тигањ ставите сланину, лук и целер, па их пржите на средњој ватри 8-10 минута, док лук не постане прозиран, а сланина хрскава.
Умешајте бели лук, паприку и мајчину душицу и пржите три минута, па сипајте вино и мешајте док око 5-10 минута.
Пребаците све у лонац, додајте пелат, обе врсте пасуља, шећер и сирће. Мешајте док се не сједини и оставите да проври. Додајте кобасице, поклопите и кувајте на лаганој ватри око два сата, према потреби додајући још темељца или воде.
Прочитајте још
(Информер)
БОНУС ВИДЕО-