То исто односи се и на време падавина, када је температура изван аутомобила још нижа. Спољашња температура је нижа од оне у возилу, и у комбинацији са влагом ствара се замагљење на стаклима.

Са друге стране, током врућег или влажног дана дешава се супротно - загрејани ваздух изван аутомобила досегне тачку влажности на ветробранском стаклу након што га систем за климу охлади.

У тим случајевима долази до магле на спољашњем делу стакла. Тај феномен сличан је оном када рецимо сипате хладно пиво у чашу током врелих дана, па чаша замагли са спољашње стране.

Ако вам магле стакла изнутра, обавезно укључите клима-уређај. Такође, препорука је искључити пречишћивање ваздуха јер ћете у том случају у возило унети спошаљњи ваздух који је сувљи од онога у возилу.

Трик како да стакла не магле

Олакшајте себи живот - премажите сва стакла пеном за бријање и добро истрљајте папирним убрусом, све док вишак не нестане. Исту методу можете корисити и за огледала у купатилу.

Ту је и још један трик - напуните старе чарапе песком за мачке, завежите их и оставите да стоје у ауту. Тај песак упија влагу, па ће тако смањити њену количину у аутомобилу.

(Autopress.hr)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".