"Спутник" наводи да је Зеленски сменио пет начелнике управа Службе безбедности Украјине за исто толико области области.

На њихова места он је именовао нове људе, следи из указа објављених на сајту украјинског председника

Објављени су укази о именовању нових начелника управа Службе безбедности Украјине у Харковској, Сумској, Полтавској, Закарпатској и Дњепропетровској области.

Фото: Профимедиа

 

 

У документима која су објављена на званичном сајту председника Украјине, као разлог отказа наводе се дела под тачком 47 из Дисциплинске повеље Оружаних снага Украјине - "неизвршавање (неправилно обављање) службене дужности, које је проузроковало губитке живота или друге тешке последице, или створило претњу таквим последицама, представља основ за отклањање таквог службеника од вршења службене дужности".

Подсетимо, Зеленски је у понедељак потписао указе о смењивању генералног тужиоца Ирине Венедиктове и вршиоца дужности шефа Службе безбедности Украјине Ивана Банкова.

Фото: Профимедиа

 

 

Како је наведено у случају њих двојице, смењени су због "бројних чињеница велеиздаје сарадника два ресора".

Заменик шефа канцеларије украјинског председника Андреј Смирнов је касније објаснио да су они смењени док траје истрага.

Зеленски је, такође, изјавио да се у Служби безбедности Украјине спроводи кадровска ревизија и решава питање о смењивању 28 сарадника због незадовољавајућих резултата рада - навео је "Спутник".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".