"Sputnik" navodi da je Zelenski smenio pet načelnike uprava Službe bezbednosti Ukrajine za isto toliko oblasti oblasti.

Na njihova mesta on je imenovao nove ljude, sledi iz ukaza objavljenih na sajtu ukrajinskog predsednika

Objavljeni su ukazi o imenovanju novih načelnika uprava Službe bezbednosti Ukrajine u Harkovskoj, Sumskoj, Poltavskoj, Zakarpatskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Foto: Profimedia

 

 

U dokumentima koja su objavljena na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine, kao razlog otkaza navode se dela pod tačkom 47 iz Disciplinske povelje Oružanih snaga Ukrajine - "neizvršavanje (nepravilno obavljanje) službene dužnosti, koje je prouzrokovalo gubitke života ili druge teške posledice, ili stvorilo pretnju takvim posledicama, predstavlja osnov za otklanjanje takvog službenika od vršenja službene dužnosti".

Podsetimo, Zelenski je u ponedeljak potpisao ukaze o smenjivanju generalnog tužioca Irine Venediktove i vršioca dužnosti šefa Službe bezbednosti Ukrajine Ivana Bankova.

Foto: Profimedia

 

 

Kako je navedeno u slučaju njih dvojice, smenjeni su zbog "brojnih činjenica veleizdaje saradnika dva resora".

Zamenik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Andrej Smirnov je kasnije objasnio da su oni smenjeni dok traje istraga.

Zelenski je, takođe, izjavio da se u Službi bezbednosti Ukrajine sprovodi kadrovska revizija i rešava pitanje o smenjivanju 28 saradnika zbog nezadovoljavajućih rezultata rada - naveo je "Sputnik".

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".