Власник, директор и менаџер сплава "Фристајлер" ухапшени су због инцидента који се догодио у новогодишњој ноћи када је тај објекат потонуо у реку.

Сумња да су Маркос Љ. (52), Драган В. (47) и Марко. Р. (42) извршили кривично дело тешко дело против опште сигурности у вези кривичног дела изазивање опште опасности.

Они се сумњиче да су 31. децембра 2022. године на сплав омогућили присуство већег броја особа него што је капацитет овог објекта, који је због тога делом потонуо и на тај начин угрозили безбедност већег броја луди.

Спекулише се да је на сплаву који има капацитет до 220 места, кобне ноћи било више од 700 људи.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

 

 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

Како је дошло до инцидента за сада се само претпоставља, а надлежни су отворено говорили о томе да је на сплав пуштен значајно већи број људи него што је могао да прими.

Градоначелник Београда Александар изјавио је да, према његовим информацијама, разлог потонућа сплава "Фристајлер" је тај што је на њега ушло два до три пута више људи него што треба, и да дограђивани понтони на сплаву нису били исте издржљивости као претходни.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Шапић је је додао како му је речено да су у инциденту на сплаву "Фристајлер" две девојке лакше повређене и да нико није страдао.

- Ми ћемо покушати да из овога извучемо поуку, да се више никада не деси и да они који следећи пут пусте већи број људи од прописаног одговарају, а мораћемо да пропишемо и да се испита квалитет понтона и да се да јасан услов колико људи моће да уђе. Имаћемо контроле, биће драконске казне, одговораће и кривично, без обзира да ли се нешто деси или не - рекао је Шапић.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".