Он је тог 3. јула 2012. око 14 сати разнет експлозивом у свом аутомобилу "ауди 6" у Улици браће Вучковића, у београдском насељу Беле воде.

Радојица је био брат од стрица Небојше Јоксовића, сведока-сарадника против Дарка Шарића, и његов човек од поверења.

У експлозији је лакше био повређен сувозач Предраг Р. Њему је том приликом пукла бубна опна.

"Иначе, они су пошли по Радојициног сина у обданиште које је удаљено 500 метара", рекао је тада саговорник Курира из београдске полиције и додао да је мотив злочина највероватније опомена Небојши Јоксовићу да одустане од сведочења.

"Убица је очигледно велики стручњак за експлозив јер је бомба била постављена испод возачевог седишта тако да само он настрада. Највероватније је подметнут килограм пластичног експлозива. После овога појачано је обезбеђење Јоксовићу", додао је наш саговорник.

Бомба је била постављена под возачево седиште и експлодирала је када је Радојица прешао точковима преко лежећег полицајца.

"Запаљени аутомобил је ударио у паркирани 'сузуки свифт', а затим се закуцао у ограду једне куће", рекао је извор.

Власник куће одмах је изашао да помогне повређенима.

"Било је страшно! Чуо се јак ударац и цела кућа ми се затресла, као да је земљотрес! Притрчао сам аутомобилу! Возач је био крвав и у првом тренутку је давао знаке живота. Трзао се, али изгледа да су то били живци и да је већ био мртав! Одмах сам позвао полицију и Хитну помоћ", препричавао нам је тај човек детаље експлозије.

Веровало се да је брат сведока-сарадника праћен данима и да је нападач био добро упознат с његовим кретањем. Радојица је био Јоксовићев човек од поверења и на њега је пребацио неке своје фирме откако му је кретање било ограничено с обзиром на то да је прихватио да буде сведок-сарадник.

Иначе, убиство Радојице Јоксовића није била једина опомена или претња његовом брату Небојши. Пре убиства Радојице, а после првог Небојшиног сведочења против дотадашњег пријатеља и школског друга Дарка Шарића, прво су му "зољом" развалили штампарију у Жаркову, а онда му је и бомба бачена на кафић, такође, у Жаркову.

Дарко Шарић је и касније покушао да се освети Небојши Јоксовићу. Између осталог, планирао је његово убиство на Дринској регати у августу 2020. године.

"Ликвидација је требало да се обави за време познате манифестације на реци Дрини, на којој је требало да учествује и сведок-сарадник. Наводно, Шарић је направио план још док је био у притворској јединици Специјалног суда, а налоге за извршење је слао преко Скај телефона. У планове су биле упућене и плаћене убице с надимцима Курјак, Ален и Инжењер", рекао је тада извор.

Та манифестација је одложена, па је Шарић наводно одлучио да ликвидира Јоксовића у Београду, али му ни тај план није успео.

Галерија:

(Курир)