У судару су учествовала укупно четири аутомобила док је повређено шест особа.

- Саобраћајна несрећа се догодила када је држављанин Албаније (33), управљајући приватним возилом италијанских националних ознака, крећући се у смеру Дубровника, прешао у супротну траку и ударио у возило немачких регистарских ознака којим је из супротног смера управљао држављанин Немачке (20).

Затим је неконтролисано ударио у возило словеначких националних ознака које се кретало иза возила немачких регистарских ознака и којим је управљао мушкарац са Косова (50) - саопштила је полиција.

Аутомобил немачких националних ознака након судара ударио је у друго возило, такође немачких ознака, које се кретало супротном траком у правцу Дубровника, а којим је управљао мушкарац са Косова и Метохије (29), додаје хрватска полиција.

Возачи сва четири возила која су учествовала у саобраћајној несрећи су алкотестирани и тестови су негативни.

Дете које је настрадало налазило се у аутомобилу који је скривио несрећу. Три путника из тог возила су тешко повређена. Сви путници су држављани Албаније.

- Тешке повреде задобио је возач возила словеначких националних ознака и двоје путника који су се налазили с њим у возилу од којих је једно малолетно дете. Сви су са Косова и Метохије. Тело преминулог малолетног детета је превезено на одељење патологије дубровачке болнице где ће се утврдити тачан узрок смрти, а повређени су превезени у дубровачку болницу где су задржани на даљем лечењу - додала је полиција.

БОНУС ВИДЕО:

"ВИДЕО САМ АВИОН, МАХАО ПИЛОТУ": Исповест човека крај чије њиве се срушила летелица у Батајници

(Вечерњи лист)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".