На ТикТоку се појавио и Владетин савет мушкарцима како да пре венчања провере како ће им изгледати брак.

- Млади, идите обавезно у куће родитеља ваше будуће жене. Обавезно! Онако како живе отац и мајка, тако ћете и ви живети - рекао је Владета.

У својој књизи "О браку", он је истакао и који типови мушкараца постоје, зависно од њиховог односа према женама. Према начину на који гледа жену, мушкарац може бити: нежан, сажаљив, потцењивачки, уплашен, равнодушан или пожудан тип.

Током дугогодишњег истраживања, Владета је посебну пажњу придавао најранијем развоју деце, и важности коју родитељи имају у том периоду, па се тако и овом приликом осврнуо на разведене бракове, односно на модел који се преноси с колена на колено, пише Задовољна.рс.

Фото: А. Станковић

 

- Растављени бракови, у три генерације растављени, па то није наслеђе, то је модел понашања - истакао је наш чувени академик.

Он је и пре наглашавао да је дете прве три године слабо и да мора бити уз родитеље, а не само уз мајку или оца. Али да треба и те мајке и очеве хвалити који су одгајили дете без оног другог родитеља, иако је његово стручни мишљење да то није добро.

А једна од Владетиних лекција коју је волео да дели са мамама у Србији јесте управо она коју је научуо на примеру швајцарских родитеља:

- Мајка би требало, то сам у Швајцарској научио, Швајцаркиња заврши факултет, да мужу покаже да може и она, а онда се прве три године посвети деци. А прве три године психолози кажу да су кључне за формирање карактера. А ту су баш нашли парови да се свађају и растављају. Па издржите бар 3-5 година да се волите.

БОНУС ВИДЕО: