- Ко је 12. јула 2003. убијен снајперским хитцем? - гласило је питање, а понуђени одговори су били "председник Хаитија", "непалски краљ" и "српски премијер". Хрвоје је тачно одговорио - српски премијер, мислећи на Зорана Ђинђића. Но, Ђинђић је убијен 12. марта 2003. године, што значи да је питање било лоше постављено.

Ипак, срећом, Хрвоја то није омело па је дошао до завршне потере где је уз колегу Никшу покушао да обрани 7.000 евра од ловца Младена Вукорепе.

Младен их је ипак достигао па су из емисије отишли празних руку.

Фото: ХРТ принтскрин

 

 

Грешку су одмах уочили и на форумима. "Ђинђић је убијен у марту, а не у јулу", "Тачно, срећом човек није оштећен", писали су.

Ђинђић убијен пре 20 година

Ове године навршено је 20 година од атентата у Београду на Зорана Ђинђића, првог демократски изабраног премијера Србије након пада режима Слободана Милошевића 2000., који се залагао за демократске реформе и улазак Србије у Еуропску унију, атентат је зауставио те процесе.

Фото: З. Јовановић Мачак

 

Ђинђић је 12. марта 2003. упуцан из снајпера у дворишту зграде владе, усред бела дана. Касније је у болници подлегао повредама. Рањен је и његов телохранитељ. Исте су године чак четири покушаја атентата на њега пропала, а последњи само неколико недеља раније.

Заменик команданта Црвених беретки Звездан Јовановић, који је пуцао на њега, 2009. је осуђен за његово убиство на 40 година затвора.

(Индекс.хр)

БОНУС ВИДЕО: