Композитор и текстописац Драган Александрић један је до најплодоноснијих аутора када је у питању сцена народне музике.

ФОТО: Принтскрен/Јутјуб/Гранд магазин

 

Написао је велики број хитова за све музичке звезде које су биле популарне од осамдесетих година па до данас, а једна песма има посебну причу коју до сада нисте зали.

Наиме, он је творац хита „Сватови“ коју пева Весна Змијанац, а Драган је једном приликом у емисији „Гранд Магазин“ признао да је ова песма била намењена другој певачици.

ФОТО: Принтскрен/Јутјуб/Весна Змијанац

 

- Ја сам ту песму прво понудио Биљани Јевтић она је моје дете и почела је каријеру мојим песмама, међутим ту песму је одбила. Ја сам одмах отишао код Весне која је тада била моја комшиница на Бежанијској Коси. Понудио сам јој ту песму, она се одушевила и узела је – рекао је он.

Фото: Н. Скендерија

 

Драган истиче да се на овој нумери дуго радило, а признаје да је тада Весни рекао једну реченицу која се касније обистинила.

-Ту песму смо радили шест месеци. Сваки дан је долазила код мене кући и вежабли смо је по десет сати да би на крају све изашло како треба. И тада сам Весни рекао да ће се плоча продати у великм тиражу, али да неће бити тада толико слушана. То се на кају испоставило као тачно, плоча се продала у не знам коликом тиражу, а тек касније је постала хит и ево данас се пева и слуша – рекао је Драган.