Kompozitor i tekstopisac Dragan Aleksandrić jedan je do najplodonosnijih autora kada je u pitanju scena narodne muzike.

FOTO: Printskren/Jutjub/Grand magazin

 

Napisao je veliki broj hitova za sve muzičke zvezde koje su bile popularne od osamdesetih godina pa do danas, a jedna pesma ima posebnu priču koju do sada niste zali.

Naime, on je tvorac hita „Svatovi“ koju peva Vesna Zmijanac, a Dragan je jednom prilikom u emisiji „Grand Magazin“ priznao da je ova pesma bila namenjena drugoj pevačici.

FOTO: Printskren/Jutjub/Vesna Zmijanac

 

- Ja sam tu pesmu prvo ponudio Biljani Jevtić ona je moje dete i počela je karijeru mojim pesmama, međutim tu pesmu je odbila. Ja sam odmah otišao kod Vesne koja je tada bila moja komšinica na Bežanijskoj Kosi. Ponudio sam joj tu pesmu, ona se oduševila i uzela je – rekao je on.

Foto: N. Skenderija

 

Dragan ističe da se na ovoj numeri dugo radilo, a priznaje da je tada Vesni rekao jednu rečenicu koja se kasnije obistinila.

-Tu pesmu smo radili šest meseci. Svaki dan je dolazila kod mene kući i vežabli smo je po deset sati da bi na kraju sve izašlo kako treba. I tada sam Vesni rekao da će se ploča prodati u velikm tiražu, ali da neće biti tada toliko slušana. To se na kaju ispostavilo kao tačno, ploča se prodala u ne znam kolikom tiražu, a tek kasnije je postala hit i evo danas se peva i sluša – rekao je Dragan.