Борисав Бора Ђорђевић, још познатији као Бора Чорба, чувени је српски рок музичар и песник, а његове хитове слушају и стари и млади. Био је члан бројних чачанских и београдских поп и рок група током 1970-их као што су Заједно, Сунцокрет и Рани мраз (са Ђорђем Балашевићем), а онда је основао сада већ култни бенд "Рибља чорба".

Фото: П. Милошевић

 

У Београду је уписао В београдску гимназију, потом и Правни факултет. Након две године је схватио да та професија није за њега, па је покушао да упише Факултет драмских уметности у Београду. Пошто није примљен на глуму, уписао је позоришну организацију на ФДУ. Од тада је апсолвент.

Основао је 1978. групу Рибља чорба, која је постала врло популарна током следећих неколико месеци. Популарност групе се такође почела манифестовати у Борином алкохолизму, што је, заједно са провокативним друштвено-оријентисаним песмама, проузроковало да он постане један од најконтроверзнијих музичара у Југославији.

Међутим, деценијама успешно крије свој приватни живот, те бројни детаљи ни данас нису познати. Али, чувена певачица Биља Крстић је у једном интервују открила невероватну информацију.

- Да вам откријем једну тајну, можда и не знате. Бора и ја смо рођаци. Ми смо брат и сестра. Према томе, и по тој линији навијам, а и по оној другарској - рекла је Биља гостујући на једном Борином концерту.

Фото: В. Данилов

 

Она се осврнула и на то да њихово пријатељство траје још од 1975. док су били чланови групе "Сунцокрет".

Бора Ђорђевић и Биља Крстић су снимили и неколико дуета, те је тако Биља гостовала у уводном делу песме "Мобилни" из 2004. а пре ове песме су снимили занимљив дует Војно лице.

Биља је завршила основно и средње музичко образовање у МШ “Др Војислав Вучковић”. У Београду уписала и завршила Факултет музичке уметности.

На домаћој поп сцени Биља Крстић је присутна дуги низ година. После група Сунцокрет и Рани мраз започиње соло каријеру и издаје три албума поп оријентације.

Упоредо са каријером поп певачице Биљана следи своје најдубље афинитете и више година стрпљиво прикупља аутентичне аудио и нотне записе изворне музике.

Такође, дуго није било познато у јавности да је његов даљи рођак Пеца Поповић, новинар и публициста, а после је све изненадило то да су Бора и Биљана Крстић брат и сестра.

Стил

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".