Амерички председник Џо Бајден је и даље у доброј форми за обављање своје дужности и способан да у потпуности испуњава све одговорности без изузетка и без прилагођавања, наводи се у извештају лекара након годишњег систематског прегледа Бајдена у војној болници "Волтер Рид" у Мериленду.

У меморандуму који је објавила прес служба Беле куће, каже се да је Бајден "здрав, активан, робустан мушкарац од 81 годину, који је и даље способан да успешно обавља дужности председника, што се поред осталог односи и на дужности шефа државе и врховног команданта".

Бајденов лекар Кевин О'Конор наводи у извештају "стабилна и добро контролисана медицинска стања америчког председника, међу којима су "опструктивна апнеја у сну, сезонске алергије, спинални артритис и сензорна периферна неуропатија стопала".

Фото: Профимедиа

 

 

- Председник се осећа добро и овогодишњи преглед није указао на нове проблеме. И даље је способан за дужност и у потпуности извршава све своје одговорности без икаквих изузећа или прилагођавања - рекао је он, преноси Индепендент.

Бајден је раније рекао да се резултати његовог овогодишњег систематског прегледа не разликују од прошлогодишњих.

Он је по повратку у Белу кућу из болнице "Волтер Рид", у шали је рекао да доктори мисле да "изгледа превише младо".

- Ништа није другачије него прошле године. Све је сјајно - рекао је Бајден.

Фото: Профимедиа

 

 

Бајден (81) се подвргава годишњим физичким прегледима откако је постао председник Сједињених Америчких Држава.

Бајденови критичари затражили су већу транспарентност од Беле куће када је реч о његовом здрављу, физичком и менталном, након недавног извештаја специјалног тужиоца Роберта Хура у којем се, између осталог, наводи да је амерички председник "добронамерни старији човек са лошим памћењем".

БОНУС ВИДЕО: