Američki predsednik DŽo Bajden je i dalje u dobroj formi za obavljanje svoje dužnosti i sposoban da u potpunosti ispunjava sve odgovornosti bez izuzetka i bez prilagođavanja, navodi se u izveštaju lekara nakon godišnjeg sistematskog pregleda Bajdena u vojnoj bolnici "Volter Rid" u Merilendu.

U memorandumu koji je objavila pres služba Bele kuće, kaže se da je Bajden "zdrav, aktivan, robustan muškarac od 81 godinu, koji je i dalje sposoban da uspešno obavlja dužnosti predsednika, što se pored ostalog odnosi i na dužnosti šefa države i vrhovnog komandanta".

Bajdenov lekar Kevin O'Konor navodi u izveštaju "stabilna i dobro kontrolisana medicinska stanja američkog predsednika, među kojima su "opstruktivna apneja u snu, sezonske alergije, spinalni artritis i senzorna periferna neuropatija stopala".

Foto: Profimedia

 

 

- Predsednik se oseća dobro i ovogodišnji pregled nije ukazao na nove probleme. I dalje je sposoban za dužnost i u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja - rekao je on, prenosi Independent.

Bajden je ranije rekao da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

On je po povratku u Belu kuću iz bolnice "Volter Rid", u šali je rekao da doktori misle da "izgleda previše mlado".

- Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno - rekao je Bajden.

Foto: Profimedia

 

 

Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bele kuće kada je reč o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izveštaja specijalnog tužioca Roberta Hura u kojem se, između ostalog, navodi da je američki predsednik "dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem".

BONUS VIDEO: