Авион компаније "Делта ерлајнс" запалио се недуго након слетања на Међународни аеродроме Сијетл-Такома. Снимци приказују како избија пожар испод кокпита "Ербасове" летелице, док се путници искрцавају са лета из Канкуна у Мексику 6. маја.

Такође се види како путници ходају по крилу авиона док се припремају за евакуацију тобоганом у хитним случајевима. Пожар је, како преноси "Њузвик", избио након што је електрични кабл прикључен на "Ербасов" млазњак “А321нео”, што је довело до евакуације 189 путника и шест чланова посаде.

"Мислим да су људи реаговали панично, било је мало гужве у пролазима на путу до излаза. Али, генерално је то била прилична глатка евакуација. Драго ми је да се то догодило на тлу код капије за искрцавање, то је најбоље место на којем се можете надати евакуацији", рекао је за "КОМО њуз" један од путника Ешвин Менон, додајући да је захвалан пилотима, посади и полицији на помоћи.

Из компаније "Делта" су "Њујорк посту" рекли да су тобогани постављени из опреза, а да су путници који су и даље били унутра искрцани преко задњег дела летелице. "Путници су потпуно евакуисани", саопштили су из компаније и потврдили да је авион уклоњен из употребе ради инспекције и одржавања. Огласила се и Федерална ваздухопловна агенција (ФАА), која је у саопштењу навела да је "Делтин" лет 604 безбедно слетео на аеродром Сијетл-Такома око 22.00 у понедељак 6. маја.

"Док је био паркиран код капије, посада Ербаса А321 је пријавила могући пожар узрокован агрегатом на тлу. Путници су напустили летелицу тобоганима за излаз у хитним случајевима", навели су из ФАА.

"Њузвик" подсећа да се раније овог месеца крило са лета "Делта ерлајнса" сударило са паркираним авионом "Спирит ерлајнса" на аеродрому Кливленд Хопкинс у Охају док је ишао ка писти. Није било повређених у том инциденту. Велики безбедносни проблеми са авионима - посебно "Боингових" - муче авиоиндустрију последњих месеци, откако су врата отпала са летелице "Аљаска ерлајнса" док је била у ваздуху.

БОНУС ВИДЕО: