Хрватски представник на музичком такмичењу Песма Евровизије чувени Бејби Лазања, мање познат као Марко Пуришић, покушао је да ове године однесе победу и многи су полагали велике наде у њега.

Ипак, то му ове године није пошло за руком, али је кући дошао поносан, јер је освојио фантастично друго место. 

Фото: Профимедиа

 

 

Од када је отишао у Малме цео Балкан слуша приче о њему. Детаљно смо имали прилике да се упознамо са његовим професионалним животом, али ни онај приватни није остао незапажен.

Домаћи медији су писали да је годинама у вези са једном девојком, која му је велика подршка већ дуги низ година. Ипак, оно што многи нису знали јесте чињеница да Бејби Лазања потиче из музичке породице.

Како пише хрватски портал Тпортал, отац Бејби Лазање је такође био музичар, а управо он је тај који је сину пробудио љубав према музици. Како је једном приликом Марко испричао, све је кренуло када је "бупнуо" да за рођендан жели гитару.

ФОТО: Принтскрин ХРТ

 

 

Од тада се ретко кад од ње раздвајао и сада, након 20 година она му је најбољи пријатељ и средство помоћу којег је успео да дође у центар пажње не само домаће већ и европске јавности. 

Ипак, није занемарљив ни утицај његове мајке Марије Пуришић, која је сину била велика подршка. Управо због тога су медији покушали да сазнају шта је то што она мисли о учешћу сина у овом престижном музичком такмичењу.

- Осећам се благословљено. Благослов је имати такво дете које увесељава многе домове у Хрватској и иностранству - рекла је за Истра24 Марија Пуришић, најпоноснија мајка данас.

Марија је учитељица у основној школи 'Марије и Лине' у Умагу. 

На питање је ли му нешто посебно рекла уочи самог његово изласка на позорницу  одговорила је:

- То је само начин комуницирања маме и сина.

Иако је некада био страствен гитариста Марков отац Драган ипак је одлучио да се посвети другачијем животном позиву. И он је како и Маркова мајкаучитељи су у основној школи 'Марије и Лине' у Умагу.

БОНУС ВИДЕО: