Ајла Беговић, познатија као Дуња Илић, недавно је открила да се враћа на музичку сцену и да увелико спрема нову песму.

Како сазнаје Курир, то није једина новина у њеном животу. Дуња ће се подвргнути процесу замрзавања јајних ћелија у једној приватној клиници у Сарајеву.

Певачица се ускоро сели у Босну, а планира да се упусти у нову животну авантуру и обезбеди себе уколико не нађе "на време" идеалног партнера.

Фото: Инстаграм принтскрин/_sashathewicked_

 

 

Овај процес захтева комплетну процедуру у виду анализа и прегледа кроз коју жена мора да прође.

Како тврди извор за Курир, Дуња сматра да је сада психички спремна да уради све што је потребно како би се остварила у улози мајке уколико не нађе адекватног партнера.

Дуња је већ смислила имена за децу, а први на листи су Хајдра и Рамиз.

Процес замрзавања јајних ћелија

Уколико се жена одлучи на овај протокол, према речима струке и лекара, непходно је то урадити пре 35. године.

Велике светске студије указују на то да с годинама шанса за успех замрзавања ћелија и касније одмрзавања и искоришћавања тих ћелија за оплодњу опада и зато је значајно да се јајне ћелије замрзну на време. Заинтересованост за замрзавање јајних ћелија код нас велика, али да је то неопходно урадити пре 35. Или 36. године. Замрзнуте јајне ћелије могу да трају и до хиљаду година. Међутим, уколико је жена обавила процес замрзавања са 32 године и жели да их одмрзне са 45, морамо имати на уму старост жене и тада оплодња постаје и етичко питање.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: