Певач Дејан Драшковић и његова супруга су спречили трагедију на црногорском приморју пре неколико дана.

Фото: Јутјуб принтскрин/Никад није касно

 

Наиме, они су усред олује на мору спасили петоро путника са глисера.

Невреме у Херцег Новом било је ужасно, у прилог чему сведоче певач и његова жена који су описали немили догађај са срећним завршетком.

Дејан је истакао да су се његова супруга и он враћали из риболова, након чега је почело стравично невреме које је затекло и њих, али и петоро путника на суседном глисеру.

Узбуркано море угасило је мотор на глисеру његовом сугађанину, након чега су велики таласи почели да га бацају на стене, али захваљујући певачевој супрузи и њему свих петоро путника су спашени.

Фото:Принтсцреен/Јутјуб/Никаднијекасно

 

- Тачно је, Марија и ја смо спасили петоро људи на мору. Ухватило нас је страшно невреме, то се код нас каже неверин. Одједном је почела да пада киша, таласи су били преко два метра. Супруга и ја смо покушали да се склонимо у тунеле на Поткопима, заправо у тунел где је војска предвидела да се подморнице скривају. Ушли смо ту, а испред нас је био глисер који је возио путнике - започео је причу Дејан и наставио:

- Одмах смо схватили да ту нисмо сигурни и крмом, народски речено, у рикверц смо кренули даље. Ја сам изашао први, а за мном је кренуо и он, али му је стао мотор. Огромни таласи су га гурали на стене, почео је да запомаже и довикује: ‘Помози ми молим те, не остављај ме’. Марија и ја смо одмах пришли и добацили му канап да га извучемо.

Иако је страствени риболовац са искуством, Дејан не крије да су призори узбурканог мора били језиви и да такво невреме никад није доживео на приморју.

Ипак, дебљи крај извукла је његова супруга Марија која сада има лакше повреде од акције спашавања.

Телеграф