Pevač Dejan Drašković i njegova supruga su sprečili tragediju na crnogorskom primorju pre nekoliko dana.

Foto: Jutjub printskrin/Nikad nije kasno

 

Naime, oni su usred oluje na moru spasili petoro putnika sa glisera.

Nevreme u Herceg Novom bilo je užasno, u prilog čemu svedoče pevač i njegova žena koji su opisali nemili događaj sa srećnim završetkom.

Dejan je istakao da su se njegova supruga i on vraćali iz ribolova, nakon čega je počelo stravično nevreme koje je zateklo i njih, ali i petoro putnika na susednom gliseru.

Uzburkano more ugasilo je motor na gliseru njegovom sugađaninu, nakon čega su veliki talasi počeli da ga bacaju na stene, ali zahvaljujući pevačevoj supruzi i njemu svih petoro putnika su spašeni.

Foto:Printscreen/Jutjub/Nikadnijekasno

 

- Tačno je, Marija i ja smo spasili petoro ljudi na moru. Uhvatilo nas je strašno nevreme, to se kod nas kaže neverin. Odjednom je počela da pada kiša, talasi su bili preko dva metra. Supruga i ja smo pokušali da se sklonimo u tunele na Potkopima, zapravo u tunel gde je vojska predvidela da se podmornice skrivaju. Ušli smo tu, a ispred nas je bio gliser koji je vozio putnike - započeo je priču Dejan i nastavio:

- Odmah smo shvatili da tu nismo sigurni i krmom, narodski rečeno, u rikverc smo krenuli dalje. Ja sam izašao prvi, a za mnom je krenuo i on, ali mu je stao motor. Ogromni talasi su ga gurali na stene, počeo je da zapomaže i dovikuje: ‘Pomozi mi molim te, ne ostavljaj me’. Marija i ja smo odmah prišli i dobacili mu kanap da ga izvučemo.

Iako je strastveni ribolovac sa iskustvom, Dejan ne krije da su prizori uzburkanog mora bili jezivi i da takvo nevreme nikad nije doživeo na primorju.

Ipak, deblji kraj izvukla je njegova supruga Marija koja sada ima lakše povrede od akcije spašavanja.

Telegraf