Чувени Американац је питања о најбољем тенисеру света добио током интервјуа за хрватски портал "Индекс". Пред прво коло Ролан Гароса Мекинро је говорио о разлозима због којих велики број навијача не воли Ђоковића.

- Мени се увек свиђао, али Новаку није лако, упоређују га са Федерером и Надалом, које сви воле и тешко је носити се са тим. Осим тога, он долази из Србије, а некима је то безвезе. Пуно је разлога, има и тај разметљиви став... Али, све је то искористио као мотивацију да боље игра и више побеђује, што му је највећи квалитет, не знам како је то успео. Можда га сад не воле, али за пет или десет година сви ће га волети и говорити како им Новак недостаје, па ето, барем се томе може радовати", рекао је Мекинро.

Новак је недавно прекинуо вишегодишњу сарадњу са Гораном Иванишевићем.

Фото: Профимедиа

 

- Нисам сигуран зашто се завршило, нисам ни са једним од њих разговарао о томе, али волео бих да Горан остане у спорту, увек ми је био један од најдражих играча.

После растанка са чувеним хрватским тенисером, на Новаковим тренинзима често је био присутан Ненад Зимоњић, али Мекинро сматра да најбољем на планети можда и није потребан тренер.

Фото: Профимедиа

 

- Не знам где је ментално и да ли му треба тренер, очигледно за Ролан Гаросу не треба. Сад игра само на турнирима које жели да освоји, чини ми се да на осталима није био довољно ангажован. Нико не жели да губи, али он гледа ширу слику. Мислим да ће узети новог тренера, али не знам ко ће то бити. Да га ја тренирам, пре меча бих му рекао "срећно" и то је све што треба од мене. Евентуално му је потребан неко да га држи фокусираним и мотивисаним, не неко ко ће да га тренира. Он све помно анализира, сигуран сам да се иза кулиса нешто одвија што нико од нас не зна. Можда је схватио да зна више од тренера и да му није потребан - закључио је Американац.

БОНУС ВИДЕО: