Мајка четворо деце бранила је одлуку да свом сину да име Луцифер јер су је људи на мрежама опасно напали. 

Рони Лили, 27, и њен партнер Бред дочекали су малог Луцифера Ешлија 20. јануара ове године и сматрају да је то "прилично кул" избор - али не слажу се сви. Пар из Бирмингема одлучио се за име када је Рони била трудна 16 недеља, након што су били инспирисани Нетфлиxовом серијом Луцифер.

Иако је морала да се суочи са жестоком реакцијом, Рони, коју није интересовало ниједно друго име за дете током трудноће каже да контроверзно име пристаје њеном детету као рукавица. Упркос томе што има изненађујуће слатко значење - "носач светлости"  или "Јутарња" - име Луцифер се чешће повезује са његовим најпознатијим носиоцем - ђаволом.

Ово име је законом забрањено у неким земљама

Заиста, ово име је толико вређано да је заправо забрањено у неким земљама. И иако је то савршено легално у Великој Британији, Рони и Бред су морали да се боре са неким прилично ватреним реакцијама...

- Нашем другом сину смо дали име Луцифер. Тролови су ми рекли да је то незаконито, али ми га волимо. Тако смо благословљени што имамо два дечака и две девојчице и то у редоследу дечак, девојчица, дечак, девојчица. Имали смо договор да ја имам последњу реч о именима наше ц́ерке и Бред је могао да изабере имена за нашег сина. Када сам била трудна, он је управо завршио гледање серије "Луцифер" и обоје смо се сложили да је то прилично кул име. Наравно, свесни смо одређене конотације, али нисмо религиозни - рекла је Рони за Миррор.

Пар су такође поносни родитељи Луциферове старије браће и сестара: Лола, Линколн и Лајлак. Кажу да је ово била далеко од одлуке у последњем тренутку и да им се "обома допало од почетка и још увек га воле". Нису се сви рођаци осећали исто...

(Срећна)

БОНУС ВИДЕО: