Најскупља некретнина на светском тржишту била је вила, која умногоме подсећа на Версај, а почетна цена је износила 204 милиона долара. Реч је о луксуној некретнини у Дубајиу, позиционираној у пожељном кварту Емиратес Хиллс.

Простире се на 60.000 квадратних метара унутрашњег простора, иако само пет спаваћих соба. На 4.000 квадратних метара налази се примарна спаваћа соба, која је већа од већине домова.

Изградња куће, коју су агенти за некретнине назвали "Мермерна палата“ трајала је скоро 12 година и завршена је 2018. Изграђена је уз помоћ италијанског мермерног камена, за који је власник издвојио више од 20 милиона америчких долара, а у њој живи сам након развода.

 

 

Украшена је са 700.000 златних листова. У приземљу се налазе собе за трпезарију и забаву. Остали садржаји укључују гаражу за 15 аутомобила, 19 купатила, затворени и отворени базен, две куполе, акваријум коралног гребена од 80.000 литара (21.000 галона), трафостаницу и собе за панику.

Дом је окован златом, а украшен са око 400 комада из личне уметничке колекције власника - првенствено статуе и слике из 19. и 20. века, наводи се на порталу СЦМП.

Власник, односно инвеститор желео је да остане анониман, а истакао је да дом није за свачији укус, те да ће га једни мрзети или волети.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: