Концептуална уметница нашег порекла, Марина Абрамовић, рођена је у породици црногорских партизана Војина и Данице Абрамовић.

Маринин отац је радио за државну безбедност, а мајка је шездесетих година била директорка Музеја револуције у Београду.

Оно што мало ко зна јесте то да је стриц њене мајке, Петар Росић, Маринин деда-стриц, био на челу Српске Православне Цркве од 1930. до 1937. године као патријарх српски Варнава и који је за време Првог светског рата са војском прешао Албанију пешке.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

 

Иначе, Марина већ деценијама живи у Њујорку, а од 2016. године је у љубави са америчким продуцентом и бизнисменом Тодом Екертом са којим је 2019. године боравила у Београду.

У вези са 21 годину млађим мушкарцем

Марина је својевремено причала о приватном животу. ‒ Лишила сам себе деце и породице. Живела сам цео живот као номад. Моји студенти су били моја деца. У последње три године сам срећна с Тодом, који има сличан начин живота. Видимо се повремено у хотелу - рекла је Марина 2019. године.

Фото: Н. Фифић

 

 

Иначе, Тод је млађи од ње 21 годину, али то им никада није представљало препреку за складну везу. Марина Абрамовић иза себе има два брака и оба су трајала по четири године.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: